Ett förslag till lunch under arbetsamt vecka
"En överraskning under gyllene täcke"
Curry gratäng med quorn och broccoli
serverad här på bilden med bovete
Alla bilder man kan förstora genom att klicka på de.
en klick smör till stekning
1 msk curry krydda
1 msk vetemjöl till sås reducering
5 dl kelda matlagningsgrädde 15%, man kan välja magrare varianten
1 msk creme fraiche
1 msk vegeta krydda
några droppar citron
hackad dill
2 små påsar frysta fina broccoli buketter ICA selektion
halva pack Quorn bittar, man kan ersätta med stekt kyckling
parmesanost till topping
Smält smöret i en kastrull och lägg i curry krydda, värm försiktigt på svag värme. Blanda i vetemjölet och sedan häll i grädde. Koka försiktigt tills såsen har fått en tjockare konsistens. Smaksätt såsen med crème fraîche, vegeta krydda, citron och dill. Ställ undan kastrullen.
Tina upp broccoli buketter i micron.
Stek kycklingsbitar , väljer du quorn då kan du bara tina upp de och då är det klart.
Lägg i ugnssäker form först grytbitarna, sedan broccoli och till sist täck allting med gyllene såsen.
Smaksätt gratängen med parmesanost.
Gratinera i 30 min. i 200 grader.
Under tiden du har gratängen i ugnen koka upp riset eller bovete, eller valfritt gryn enligt receptet på förpackningen.
Enkelt och gott
Smakligt måltid!
mmmm nu är jag hungrig.
SvaraRadera