Crepes med räkfyllning
En utmärkt bjudnings rätt
3 dl mager creme fraiche
2,5 dl kelda grädde 15% - kan vara magrare
2 dl vatten
vegeta krydda + salt till smaken
Koka upp i en kastrull
Skär champinjoner i grova bitar och lägg i kokande såsen
3 msk vetemjöl blanda med 2,5 dl vatten
blanda i kokande grädde under kraftig omrörning tills såsen tjocknar
Ställ undan kastrullen
Blanda i hackad chili paprika och riven citron skål
Blanda i hackad dill
Till slut lägg i kastrullen handskållade räkor
som jag brukar köpa i en hink i ICA handel
Jag lägger en stor sked fyllning per crepes
Rulla ihop och lägg på ugnssäker fat
Man kan servera två rullar per portion
Fyll i pankakor när såsen har svalnat ordentligt
Crepessmet:
2 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
salt
50 g smör
Man kan grädda crepes dagen innan och tillaga fyllningen också,
den blir fastare när den har stått i kylskåp över natten.
Färdiga crepes kan stå sig i kylskåpet flera dagar.
Glöm inte att strö över crepsarna parmasanost!
Gratinera i 225 grader tills crepsarna har fått gyllene färg som på bilden
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar