Summa sidvisningar

söndags lunch

onsdag 6 juli 2011

Räk crepes


Crepes med räkfyllning

En utmärkt bjudnings rätt


3 dl mager creme fraiche
2,5 dl kelda grädde 15% - kan vara magrare
2 dl vatten
vegeta krydda + salt till smaken

Koka upp i en kastrull
Skär champinjoner i grova bitar och lägg i kokande såsen

3 msk vetemjöl blanda med 2,5 dl vatten
blanda i kokande grädde under kraftig omrörning tills såsen tjocknar
Ställ undan kastrullen

Blanda i hackad chili paprika och riven citron skål

Blanda i hackad dill

Till slut lägg i kastrullen handskållade räkor
som jag brukar köpa i en hink i ICA handel

Jag lägger en stor sked fyllning per crepes

Rulla ihop och lägg på ugnssäker fat
Man kan servera två rullar per portion

Fyll i pankakor när såsen har svalnat ordentligt

Crepessmet:
2 ägg
6 dl mjölk
3 dl vetemjöl
salt
50 g smör



Man kan grädda crepes dagen innan och tillaga fyllningen också,
den blir fastare när den har stått i kylskåp över natten.
Färdiga crepes kan stå sig i kylskåpet flera dagar.

Glöm inte att strö över crepsarna parmasanost!

Gratinera i 225 grader tills crepsarna har fått gyllene färg som på bilden


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar