Summa sidvisningar

söndags lunch

tisdag 5 juli 2011

Rödbetscreme och smultron dessert

Rödbetscreme

Smultron dessert


Rödbetscreme kan man äta både varm och kall


Här behövs primörer som rödbetor med bladen, morötter, palsternacka,
lök och vitlök
Skär i bitar och stek grönsakerna i olivolja

Täck över grönsakerna med vatten och koka 10 min.
Smaksätt med salt, vegeta, svart peppar och en halv färskt chillipeppar
Viktigt! Tillsätt saft från en halv citron för att behålla det vackra färgen.

Mixa alla grönsaker till en slätt creme och smaksätt om det behövs

Servera med kokt ägg och en klick creme fraiche
gärna med vitlöksbröd


Smultron cheese

1 pkt philadelphia ost 15%
2 dl gräddfil
2 ägg
1tsk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
riven skål av en citron
Blanda väl alla ingredienser och häll i små portionskålar som tal värmen
Grädda ugnen

Baka i ugnen i 20 min i 200 grader

Låt det svalna och garnera här med nyplockade smultron från egen trädgård

Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar