Rödbetscreme
Smultron dessert
Rödbetscreme kan man äta både varm och kall
Här behövs primörer som rödbetor med bladen, morötter, palsternacka,
lök och vitlök
Skär i bitar och stek grönsakerna i olivolja
Täck över grönsakerna med vatten och koka 10 min.
Smaksätt med salt, vegeta, svart peppar och en halv färskt chillipeppar
Viktigt! Tillsätt saft från en halv citron för att behålla det vackra färgen.
Mixa alla grönsaker till en slätt creme och smaksätt om det behövs
Servera med kokt ägg och en klick creme fraiche
gärna med vitlöksbröd
Smultron cheese
1 pkt philadelphia ost 15%
2 dl gräddfil
2 ägg
1tsk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl florsocker
riven skål av en citron
Blanda väl alla ingredienser och häll i små portionskålar som tal värmen
Grädda ugnen
Baka i ugnen i 20 min i 200 grader
Låt det svalna och garnera här med nyplockade smultron från egen trädgård
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar