Vi börjar med Tzatziki
En skalad och urkärnad gurka
2-3 vitlöksklyftor
Ett halv paket turkisk meze matyougurt
torkad mynta eller 1 te påse med mynt te
havssalt
1 msk olivolja
Skära gurkan i tärningar som på bilden
salta och rinna av saften på en sil
Pressa vitlöken och smula sönder mynta
Blanda i olivoljan och yougurten
Blanda väl och salta ytterligare vid behöv
Skala potatisen
2st per persion
Riv potatisen på rivjärnet eller matberedare
Salta
Stek en stor plätt på matoljan på bägge sidorna tills plättarna får gyllene färg
Laxen peppra med citronpeppar,
lägg över stekta ytan lite blå mögelosten och värm i ugnen tills osten har smällt
Jag brukar ha laxen i ugnen under tiden jag steker potatisplättar
Jag lägger plättarna undan i ugnen för att hålla de varma
Servera rätten med tzatziki som tillför friskheten till rätten
Smakligt måltid!
Detta ser så gott ut. Lägg ut recept på de goda plättarna oxå... Kram
SvaraRadera