Summa sidvisningar

söndags lunch

lördag 9 juli 2011

Lax på potatisbedden med Tzatziki

Vi börjar med Tzatziki

En skalad och urkärnad gurka
2-3 vitlöksklyftor
Ett halv paket turkisk meze matyougurt
torkad mynta eller 1 te påse med mynt te
havssalt
1 msk olivolja

Skära gurkan i tärningar som på bilden
salta och rinna av saften på en sil

Pressa vitlöken och smula sönder mynta

Blanda i olivoljan och yougurten
Blanda väl och salta ytterligare vid behöv

Skala potatisen
2st per persion

Riv potatisen på rivjärnet eller matberedare
Salta

Stek en stor plätt på matoljan på bägge sidorna tills plättarna får gyllene färg

Laxen peppra med citronpeppar,
lägg över stekta ytan lite blå mögelosten och värm i ugnen tills osten har smällt

Jag brukar ha laxen i ugnen under tiden jag steker potatisplättar
Jag lägger plättarna undan i ugnen för att hålla de varma

Servera rätten med tzatziki som tillför friskheten till rätten



Smakligt måltid!

1 kommentar:

  1. Detta ser så gott ut. Lägg ut recept på de goda plättarna oxå... Kram

    SvaraRadera