Summa sidvisningar

söndags lunch

söndag 3 juli 2011

Lasangerulle och grekisk sallad



Söndags lunch.

Det är varmt ute och då smakar som bäst en knaprig sallad, lasagnerulle med doftande vitlök och iskall Heineken.








Lasagnerulle













Grekisk Sallad














Lasagnerulle

Färskt lasagneplattor, förkokta i vatten.

Fyllning:
ett paket fryst spenat
ett paket ricottaost
en tesked vegeta krydda eller mer jag brukar smaka efter
3-5 vitlöksklyftor pressade
några droppar citron
peppar till smaken

2 pkt färska lasagne plattor
2 burkar med Barilla tomatsås
Ett paket mozarella ost till att lägga överst och gratinera


Upptinade spenat blanda ihop med andra ingredienser. Lägg en sked av blandningen på en lasagneplatta och rulla ihop den. Lägg rullarna på en ugn säker tallrik. Jag brukar lägga två rullar per portion.
Täck över rullarna med färdig tomat pastasås (man kan smaksätta såsen ytterligare som man vill) och lägg överst skivad mozzarellaosten.
Baka i ugnen 30 min. i 200grader

Grekisk sallad

blandad sallad gärna med ruccola sallad
fetaost i tärningar
tomater
gräslök

dressing:
2-4 pressade färskt vitlöksklyftor
3 skedar olivolja
2 skedar balsam vinäger
en tesked vegetakrydda
hackad färskt dill eller persilja

Mycket färska sallads blad gärna blandade skölj och ställ undan i kylskåpet för en timme, då blir den mycket spröd.
Efter det montera salladen.
Pressa vitlöken i olivoljan och blanda väl med balsam vinäger och andra kryddorna. Häll över i det sista på salladen.

Njut av livet!


1 kommentar:

  1. Jag kan tilläga att lasagnerullarna går utmärkt att tillaga dagen innan, plasta in tallrikarna med rullarna på och ställ det in i kylskåpet. När familjen är jätte hungrig och det är bråttom, då tar man fram färdiga portioner och bakar i ugnen i 30 minuter. Klart!
    Detta är en bra bjudnings mat också! Vill man ha det lite starkare då kan man lägga i tomatsåsen en sked sambal oelek.

    SvaraRadera