Höstens favorit
Ris med äpple
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfdaBfvIdd248WXbzJr-d4UUNkO3GYY9nBFL9YQfSx7ntl_xX3iy2-ICfxXTxdVEts65LjekTH3YoRTQgzu91EwhNbr081AH1l4YmMGsnE43yHlYw-b4WQoa-yzKdNXYr5LzNLki6x9qQ/s400/IMG_2864.jpg)
Skala och riva äpplen, här på bilden till en stor panna ung.12 st äpple.
Till en vanlig bakform räcker hälften av alla ingredienserna
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRaesIRakIPtZHg3oUPv3wrKW2M8-WPdWUGf5amCSnHCQCV1DXu9a60THejNR4QXRI0nDQDUrOCvMEGu0Rh5Cl_0mYFdTANMMha8N3wXVptZymC2AHaupvbIb1wuREghptB8QHWjVQPnI/s400/IMG_2866.jpg)
Lägg i socker efter smak, beroende vilken sort äpple du har i trädgården, det skall smaka inte så jätte söt.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiu-YkWC2jCSaunrBC0T3O3Y6RJYid878e-AfVBAwhXCwJzjA0i99BTEfwvfWpwW7IezQwX9o1yR2Nam2T291H5mWcAQO_ztU2icsDNjaeVQa3yMDyS2e6XK5Uo6L60Fl64SEILg9kgiTU/s400/IMG_2867.jpg)
Koka upp 3 dl ris efter anvisning, obs! till en stor portion
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrN5BryaG9LGAfD4ttMVW8NicsXZ5IqaH1VkMMxkW9EgI66laIF2In6I3npUw3esuQZvwAKgl_LO57r8zkYemzGZeuOLqRBITGzipZn9AdbcFXDyusippT43wuxt3TLbyL1H2EkdJWHfM/s400/IMG_2868.jpg)
Vispa 4 st ägg med 1,5 dl socker till en fluffig smet
lägg i 1 tsk vaniljsocker
Till slut lägg i avsvalnat ris i smeten och blanda väl.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-TtHsORci1mCBnbo5BkIdec5G4kaAkxxVCbe7Yh6-O5X64KaLEFYWdz_X16_WipoHnbKlGNJm-Z3nXD73aCo6rU7EEGAJ0lON1x62w44OIg9mYhxUZuqCeFHHdLq4SfF5Bl_jUniyLfo/s400/IMG_2869.jpg)
Blanda väl äpplen, socker och kanelen, allt efter smak!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgO1Prxo3BNLW01QkNYZ0pZW2Nr0-juYtPqfkJjRxZ0zwA8EH4_uvHmLtZt9ubZjGejubrlrgSRX1Z29oQIfSjBLF1Ql_riQMxbv-mGALjlSDi4AzV8zvOjDo5d1U6GhVWhKu5MkTWzkvE/s400/IMG_2870.jpg)
Varva äpplen med risfyllningen, överst skall det vara rissmeten!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi308G9IVGn0u7WvjNO7re3mMNBWcJGdwM5tkz0XCzTLrMS0K6unWL6Y9QhSDmvHpN3umBO9JmMRVu2LL7RN6ZwL7cXEBpe-EZ9isVZMn8WtZ_nJ-2lgdvij5m0havI-be9-BHnH609hbA/s400/IMG_2872.jpg)
Grädda i 1 timme i 180 grader
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEixndyEVS7ccUczM2KOCm5Zx9iskS3KovrMV2sOwNLYWKGV6-P_G8ETf0HkxO7PG764lko-e55z38l3CXlc89OUXiqsB9MO488WzJJh6qLVq2fXxDVSg3hisNRj0TmH8D0Eu5CsRlKMJ7I/s400/IMG_2875.jpg)
Rätten kan man äta både kallt och varmt
Man kan servera vaniljsås till.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjlWS_kEnT1cbWYITA6Ko7JfGanBAa7QPg7pRVJg08xiiWe7plOXUmLvb1ejtX5q89DiGLkbx7eFQO4rdyZaxiLq1m9iS0leplxyhhXPGHzIylsLh2HSfFq7Kn1tlrYP5kNTzw_vCoRbwY/s400/IMG_2876.jpg)
Doftar och smakar ljuvligt och är inte så fet som paj.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar