Summa sidvisningar

söndags lunch

fredag 23 september 2011

Mormors äpple med ris - barnens favoriter!

Höstens favorit
Ris med äpple



Skala och riva äpplen, här på bilden till en stor panna ung.12 st äpple.
Till en vanlig bakform räcker hälften av alla ingredienserna

Lägg i socker efter smak, beroende vilken sort äpple du har i trädgården, det skall smaka inte så jätte söt.

Koka upp 3 dl ris efter anvisning, obs! till en stor portion

Vispa 4 st ägg med 1,5 dl socker till en fluffig smet
lägg i 1 tsk vaniljsocker
Till slut lägg i avsvalnat ris i smeten och blanda väl.


Blanda väl äpplen, socker och kanelen, allt efter smak!

Varva äpplen med risfyllningen, överst skall det vara rissmeten!

Grädda i 1 timme i 180 grader

Rätten kan man äta både kallt och varmt
Man kan servera vaniljsås till.

Doftar och smakar ljuvligt och är inte så fet som paj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar